Onze voorwaarden

Hoe doe jij mee?

7 belangrijke criteria

Lees meer 3 / 5

7 belangrijke voorwaarden

Om ons doel te bereiken, ondersteunen we zoveel mogelijk projecten die bijdragen aan 1 of meerdere van de 4 elementen die zorgen voor financiële zelfredzaamheid van mensen die met schulden kampen en in armoede leven. Je kunt met jouw project meedoen als je voldoet aan deze 7 voorwaarden. Doe de Quick check onderaan deze pagina en ontdek of je in aanmerking komt voor financiële steun.

 1. Doelgroep

  Met je project richt je je op mensen met schulden, of die een groot risico daarop hebben, en die leven in armoede.

 2. Locatie

  Deelnemers aan je project wonen in 1 van de 3 wijken in 1 van de 4 steden waar het programma Van schulden naar kansen zich op richt: 

  Amsterdam  Arnhem  Rotterdam  Zwolle 
  Nieuw West Malburgen Feijenoord Assendorp
  Zuidoost Presikhaaf Delfshaven Holtenbroek
  Noord  Klarendal Charlois Diezerpoort
 3. Vier elementen

  Met je project draag je bij aan de ontwikkeling van 1 of meerdere van de financiële zelfredzaamheidselementen van de deelnemers:

   Orde en overzicht
  Na deelname hebben de deelnemers overzicht over hun administratie, bewaren ze hun post geordend en hebben ze inzicht in hun inkomsten en uitgaven.

  Basale kennis en begrip van financiële zaken
  Na deelname beschikken de deelnemers over basale rekenvaardigheden, begrijpen ze de gevolgen van hun financieel handelen, weten ze bij welke instanties ze antwoord kunnen krijgen op hun financiële vragen en kunnen ze financiële risico's inschatten.

  Inkomen genereren
  Na deelname beschikken deelnemers over een zo optimaal mogelijk inkomen. Ze ontvangen alle inkomenscomponenten via ondersteunende inkomensmaatregelen waar ze recht op hebben en op de juiste hoogte, hebben (uitzicht op) een werkervaringsplek/een (nieuwe) functie of stromen door naar een (nieuwe) opleiding.

  Uitgaven beheersen
  Na deelname beschikken de deelnemers over de juiste kennis en vaardigheden en over het juiste gedrag om hun uitgaven te beheersen. Ze geven niet meer uit dan dat er binnenkomt (economisch keuzegedag) en ze kunnen hun uitgaven plannen (budgetteren), zowel op korte als op lange termijn.

 4. Kwaliteit

  De kwaliteit van je project en de projectorganisatie is goed. Zo is er een solide projectaanpak, inclusief een goede onderbouwing van de opzet en aanpak. Bovendien beschik je over voldoende medewerkers en vrijwilligers om de gestelde doelen te bereiken en heeft je project bewezen resultaten.

 5. Onderzoeksdeelname

  Je bent bereid om met je project deel te nemen aan onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam naar de effectiviteit van de interventie. Ook ben je bereid deelnemers te motiveren en te activeren om deel te nemen aan het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.

  Lees hier meer over het onderzoek.

 6. Groei

  Je bent bereid om in de komende jaren groei te realiseren in aantal deelnemers, zodat het aantal te bereiken huishoudens groeit.

 7. Verbindingsambitie

  Je hebt de ambitie om je met je project tot de einddatum van het programma Van schulden naar kansen (31 december 2020) aan het programma te verbinden.

Quick check

Werk jij aan een project waarmee je mensen financieel zelfredzaam maakt en wil je graag steun van Delta Lloyd Foundation? Doe dan deze check om te kijken of jouw project hiervoor in aanmerking komt en neem contact met ons op.


Bekijk onze criteriaChevron-right