Partner MaDi helpt cliënten op weg naar financiële zelfredzaamheid. Deze zomer kunnen ze nog hulp gebruiken op 17 en 31 juli en 14 augustus bij de postsorteergroep in zowel Amsterdam Zuidoost als Diemen.

Het doel van MaDi is mensen (zoveel mogelijk) zelfredzaam te maken, zodat ze meer inzicht en overzicht over hun financiële situatie krijgen en houden. En zodat ze sneller hulp zoeken of op tijd zelf een oplossing zoeken.

Vrijwilligers postsorteergroep
Elke donderdagochtend heeft MaDi  Zuidoost een postsorteergroep. Hier gaat het om klanten die problemen hebben om hun hele administratie te ordenen. Hierdoor hebben ze geen inzicht en overzicht meer en komen in de problemen. Overal waar ze voor hulp aankloppen hebben ze hun papieren geordend nodig. Als die niet op orde zijn kunnen ze niet geholpen worden. Ook weten ze niet wat weg kan en wat niet. Hier helpen we ze bij. Er wordt verwacht dat de klanten meedoen. De vrijwilliger geeft de klant kleine opdrachten. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen en kunnen bijhouden. De klanten worden doorverwezen vanuit ander afdelingen of instanties, maar ze kunnen zich ook zelf aanmelden. Sommigen openen hun post al lang niet meer, omdat ze dat niet meer durven. Over het algemeen zijn mensen heel erg opgelucht en gaan letterlijk en figuurlijk lichter naar huis.

Bovenstaande geldt ook voor de postsorteergroep in Diemen met dat verschil die elke laatste woensdagochtend van de maand plaatsvindt.

Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je je wilt inzetten. Er zijn vrijwilligers die 1x in de maand, 1x in de week of 3x in de week meehelpen.

Meld je nu aan en help het verschil te maken voor clienten van MaDi. Meld je aan via foundation@deltalloyd.nl.